CV en warmtepompen

Als installatiebedrijf zijn wij gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van CV-ketels en warmtepompen. Voor woningen werken wij met de energiezuinige HR-ketels en Nefit.

Premium dealer

Klomp Installatietechniek is in de Achterhoek en de Liemers de premium dealer voor Nefit. Dit betekent dat wij alleen ketels van dit topmerk installeren. Verder verzorgen wij bij ons in de regio een onderhoudsservice voor deze ketels. Hiervoor gaan wij regelmatig op cursus. Wij leggen CV-installaties en warmtepompen aan in woningen, cascadebouw en kleinere fabrieken en fabriekshallen. Dit doen wij met HR-ketels en zonneboilers.

Warmtepompen - Nefit EnviLine

Met een volledig elektrische warmtepomp van Nefit wint u 80% aan schone energie uit buitenlucht, wat een enorme besparing oplevert. Hierdoor is een aparte airco, CV-ketel of gasaansluiting overbodig. In combinatie met een Nefit PV-systeem is uw installatie tot 100% duurzaam.

De Nefit EnviLine haalt bij temperaturen tot -20°C warmte uit de buitenlucht, waardoor deze warmtepomp altijd aan het werk zal zijn. Naast verwarmen kan de Nefit Enviline ook verkoelen bij buitentemperaturen tot 35°C met hoog rendement, waardoor uw wooncomfort sterk verbetert.

De belangrijkste eigenschappen van de Nefit EnviLine:

  • Geen cv-ketel en gasaansluiting nodig
  • Voor nieuwbouw en bestaande bouw
  • Tot 40% energiebesparing op verwarming
  • Koeling met hoog rendement, geen aparte airco nodig
  • Royaal warm water (met Nefit-boiler, accessoire)
  • Uitzonderlijk stille buitenunit

HR-ketel

Hoogrendementsketels (HR) kwamen in 1981 in Nederland op de markt. In vergelijking met oudere conventionele ketels hebben HR-ketels een hoger rendement en daardoor verbruiken zij minder gas. Tegenwoordig wordt er bij HR-ketels vooral gekeken naar de hoeveelheid (douche-)water dat ze kunnen verwarmen. Door de komst van luxe badkamers en douches is het gebruik van warm water de laatste jaren sterk gestegen.

Onderhoud

Een jaarlijkse controle van uw ketel is belangrijk. Hiermee voorkomt u ongelukken en gaat de ketel langer mee. Bij de jaarlijkse controle van een HR-ketel doen wij het volgende:

  • De vervuiling door roetdeeltjes opruimen.
  • De waterdruk van de CV-installatie op peil brengen.
  • De CV-ketel afstellen op optimale gas-/luchtmengselverhouding.